Bitless bridle classic

Daria  /  0  Kommentarer
Beskrivning: Klassiskt bitless bridle helt i mjukt läder. Fin kvalitet och mycket prisvärd. Traditionell modell med korsade remmar under hakan - mild effekt. Silverspännen.
Pris: 295 kr
 
Detta är ett träns jag verkligen vill köpa! Får prata med mamma och pappa men tror det kommer funka att vi köper hem det. Tränset finns på taur.se för 295 kr. Tror det kommer passa Wendy bra eftersom hon går bra på grimma (förutom när hon helt plötsligt ska äta gräs). Vad tycker ni om detta träns? Verkar det bra? Har någon av er möjligen testat det? 
 

Ändringar

Design  /  0  Kommentarer
Kommer ändra designen lite ifall ni upptäcker att det är lite rörigt någonstanns!
 

Frånvarande

Allmänt  /  0  Kommentarer
Har varit lite frånvarande och dålig på att blogga men jag har själv mått dåligt.
Mådde dålig när det gällde skola med alla betyg och uppsattser som ska göras och tänkte "påsklovet kommer jag kunna koppla av på och varva ner lite" nej. Påsklovet lämmnade mig ännu mer inne i mina tankar och fick mig att tänka "kommer jag verkligen klara av att lära Wendy något? Utveklas med henne eller göra någonting alls?" Så under hela påsklovet stängde jag ut allt och alla. Hade ingen motivation till någonting. Det enda som fick mig att vilja gå upp ur sängen och göra nått var Wendy. Jag längtade till stallet varje dag men på vägen dit fick jag ångest och alla tankar om att jag inte kan göra någonting kom tillbaka. Allt gick dock bort så fort jag satte mig på hennes rygg. Där försvann alla sådana tankar och det enda jag kännde var glädje. Det är därför jag inte har bloggat. Har inte mått bra helt enkelt. 
 
Nu under påsklovet bestämde jag mig för att skrota bett helt och det får ni mer info om sen varför och så. 
Ridit mycket ut i skogen med Wendy vilket hon klarat av väldigt bra och tycker det är jätte kul! 
Håller på och försöker ordna upp någon form av träningsschema till henne så jag vet vad jag ska göra exakt varje gång jag kommer till stallet och jag måste vara mer bestämd och inte låta henne bestämma så mycket. 
 
Igår red vi ut en liten bit i skogen vilket gick okej. Var lite läskigt att rida utan hästkompisarna eller någon som gick bredvid men det gick endå helt okej. Kunnde inte rida så långt in i skogen eftersom vi tar babysteg så vi red tillbaka till ridbanan där vi trava några varv innan vi red tillbaka till stallet där jag tog av henne sadeln och red barbacka tillbaka till hagen. Har haft huvudvärk hela dagen igår så det var verkligen inte min dag igår. 

One step closer

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ett steg närmare ett av mina mål med Wendy. Kunna rida henne utan någon utrusting alls och känna mig trygg och säker. Red idag med grimma och grimskaft fram och tillbaka till hagen och måste säga litade inte helt 100 på henne när jag satt upp men hur ska jag kunna börja lita på henne om hon inte får en chans? Allt gick jättebra! Hon skrittade på bättre än med träns, lyssnade bättre än med träns och bett och jag som älskar rida med hackamore tror det kommer passa bra på henne! Varje dag som jag besöker henne kan jag se en bit av Pommery i henne. Angelika sa när han gick bort att han skulle leta efter den perfekta hästen till mig. Han hittade den. Älskar Wendy även om hon inte alls var hästen jag ville ha i början så har hon utveeklats och blivit rent utavsagt mer som Pommery. I morgon ska kusin, lillasyster och lillebror rida igen och på tisdag får jag lite tid för mig själv med henne.
 

Ponny ridning!

Daria  /  1  Kommentarer
Wendy fick ställa upp på ponny ridning *host host häst ridning*. Alla småbarn som fick skritta runt (kusin, lillasyster och lillebror) var sjukt glada och har bestämt sig att de vill rida Wendy varje dag hahaha. Tillbaka till hagen red jag och lillebror barbacka på henne (han satt framför mig).
30 dagar med Wendy nu och måste säga kan inte ha önskat mig en bättre, finare häst. ♥♥♥
(Förlåt för kort inlägg och dålig uppdatering)
 
 


Börja om från början

Daria  /  0  Kommentarer
Veterinären har varit och kollat på henne och det var inget fel på henne. Absolut ingenting. Blir så himmla lättad. Har tränat henne NH mycket och det har gått framåt så hoppas ridningen kommer göra det med. Finns flera grejer vi kommer behöva börja träna från grunden men det här klarar vi av! 
Så skönt med ett lov så jag kan lägga all min fokus på henne också. 
Prinsessan min ♥♥
 

Köra moppe

Daria  /  0  Kommentarer
Måste säga något som min skola gör rätt i alla fall är att ha trafikprojektet. Idag fick vi nämligen köra moppe! Det var hur kul som helst även om jag först trodde jag skulle köra omkul och dö. Vart inget åka till stallet idag efter att man fått F varning på tyskan... suck... ångrar att jag valde tyska. Skulle valt franska ett språk som jag faktist är intresserad av... Veterinären som sa att han skulle ringa idag ringde inte alls och jag blir bara mer och mer orolig för Wendy. Vill få ut en veterinär så fort som möjligt men ingen verkar kunna svara eller ringa tillbaka
 

Ny design!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Som ni säkert märkt la jag in en ny design igår! Så nu är den tillfäliga borta och den nya är här! Gillar den för att den är så simpel. Även om den är simpel tog det mig runt 2 timmar att planera den och sedan 4½ timmar att göra den. Så hela förmidag igår gick åt att göra design. 
 
Kom till stallet runt 4 skulle jag tro och tog ut Wendy och gick till stallet. Skötte om henne i stallet och tränsade henne och så gick vi på promenad. Wendy tyckte det var jätte kul att gå på nya stigar och upptäcka! Sedan gick vi till ridbanan och träna lite NH. Efter det gick vi tillbaka till stallet och fixade i ordning innan vi tog ut henne till hagen.
 
Idag kommer jag åka till stallet på förmidagen eftersom på eftermidag har jag konfa möte. Hade hellre stannat hos hästen men ger man sig in på nått så får man slutföra det!

Gårdagens äventyr

Daria  /  0  Kommentarer
Igår var Jenny snäll och lät mig rida Dalla eftersom Wendy har låsningar i nacken och jag inte kan rida henne just nu. Om ni undrar varför uppdateringen har varit dålig på min sida så är det därför. Har varit ledsen och helt enkelt inte haft ork att blogga. Dock för alla er som undrar skulle jag ALDRIG byta ut Wendy mot en annan häst. Vi hade en dålig dag i onsdags/torsdags kommer inte ihåg helt hundra hur som helst lyckades bli sparkad av Wendy när jag bad henne att flytta på sig. Nu måste ni tänka: hur bad du dig åt att bli sparkad om du bara bad hästen att flytta på sig? Jo började med att säga komandot back till henne vilket hon inte lyssna på. Hon lyssna även inte när jag putta på henne så jag 'viftade' med händerna i luften och sa back. Hon backade och sen vände sig helt plötsligt om och sparkade mig på låret. Vet inte om det är för att hon var brunstig, hade en dålig dag eller bara ville testa mig hur som helt så är jag inte sur eller rädd för henne för det som hände det hände och utan dem dåliga dagarna kan vi aldrig uppskata dem bra eller hur? 
 
Jag och Nina red ut. Jag på Dalla och Nina på Massa som sagt. Om jag inte minns fel red vi på trollstigen just för att det finns troll på den stigen. Blev en skritt och trav tur med gallop upp för två backar eftersom jag fortfarande hade lite ont i låret efter att jag blev sparkad. Var en hur hälig tur som helst! Efter att vi pysslat om hästarna lite red vi tillbaka barbacka i grimma och grimmskaft. Väl framme vid hagen släppte vi ut hästarna och jag tog ut Wendy och skötte om henne och sen träna lite innan jag bara lät henne beta en bit bort från hagen. Hon lysnnar fortfarande inte helt 100 på en vilket är lite jobbigt men det kommer! Med mer träning tror jag att hon kommer bli den lydiga hästen jag strävar efter att få henne som.
 
 

20 dagar med Wendy

Allmänt  /  1  Kommentarer
 

När allt går som man vill!

Daria  /  0  Kommentarer
Tog det lugnt med Wendy idag och tränade lite NH. Bland annat namnlärning, följer efter/stannar på komando, satte fast arbetsrepet och gick runt med det så att det rörde henne och så helt enkelt för att hon skulle bli van vid det. Men efter ett litet tag börja hon gå på en volt runt mig så jag longera lite när jag endå hade chansen. Vi var helt ensamma i stallet och äntligen kändes det som om vi började lära känna varandra och börja lita på varandra. Tränade även att tränsa henne vilket gick jätte bra. I början var hon lite jobbig men jag tog det vid mulen och när hon acepterat att det ligger där så tog jag det längre upp ovs.
 
Sedan tränade jag henne lite igen men den här gången tog jag båda dressyrspöna. Jag har vant henne med ett men började smått med två på varsin sida om henne. Tänkte utgå lite hur Tobbe Larsson tränar sina hästar och han tränar med två dressyrspön. Sedan kom hela familjen och jag tränsa henne. Hade kvar grimman under eftersom jag tänkte rida till hagen. Eftersom vi inte visste hur hon skulle reagera så 'hängde' jag min kropp lite över henne vilket hon inte brydde sig om så jag hoppade upp. Hade min morbror som kom hem till oss idag som ledde henne ifall hon skulle göra nått vilket hon inte gjorde. Idag är jag positiv och känner att med lite mer träning kommer allt vara perfekt som jag alltid velat ha det! I morgon ska jag ha en privatlektion vilket jag är sjukt nervös inför! Men kommer nog gå bra om Wendy är lika positiv i morgon som idag!
 
 
 

Äntligen

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Hej, jag har inte bloggat på ett tag eftersom jag inte har haft ork alls. Det är så att min valp har fått klåda och kliat sönder hunden runt ögonen och i öronen. Jag var med honom hos veterinären i lördags där hon skrev ut kortison, antibiotika, örondroppar, samt något mot rävskabb. Nu är vi inne på dag 6 ovh han ser redan sååå mycket bättre ut, huden runt ögat (det högra var värst) är nästan helt läkt och det börjar redan växa ut lite småhår. Han kliar sig inte längre vilket också är super med tanke på att han kliade sig som en galning innan.Jo o nu undrar ni säkert vad orsaken är, veterinären misstänker att det är foder allergi, alltså någon form av allergi mot protein som finns i något i fodret. Pga det så blir det att köpa en 14kg påse hypoallergenic foder hos vet för 900 kr... inte kul alls med tanke på att jag redan bränt 2000 på veterinär och antibiotika osv.. men men vad gör man inte för sin pälskling♥♥Hursomhelst, tränar inte så mkt klicker med honom just nu eftersom jag känner att jag inte vet tillräckligt mycket om tekniken och är super rädd att göra fel så att klickern förlorar sitt syfte.Ska nog svänga förbi en bokaffär och kolla om de har någon bok.om klicker eller något, återkommer då med mer info och tips! två lite äldre bilder på min black knight ♥♥♥
 

Någolunda bra dag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Gick inte så bra i början då Wendy inte ville bli tränsad. Jag och Nina fick hjälpas åt och till slut gick det! Ridpasset gick bra även Nicole red (hon provred Penny) och var jätte nöjd efteråt. Byte även grimma på Wendy så äntligen har hon en fin grimma hatade den förra! Blir ett kort inlägg då jag måste skriva klart historie uppgiften!
 

Lite bilder

Daria  /  2  Kommentarer
Lovade att lägga upp lite bilder ;)
 

Studiedag, ja tack!

Daria  /  0  Kommentarer
Igår var mamma och pappa och kollade när jag red. Allt gick jätte bra och Wendy var hur cool som helst med att gå till ridbanan utan hästkompis och så. Gick bra men hon var en aningen seg. Det har även kommit en ny häst till stallet som Wendy har blivit bonus mamma till! Juste innan stallet åkte vi och köpte lite kraftfoder till henne och hon älskar det haha.
 
 
Idag hade jag studiedag vilket var sjukt skönt! Försov mig men kom fram till stallet vid 10. Nelly var med mig i stallet idag och allt gick bra! Nelly fottade massor så kommer nog lägga upp lite bilder sen ;)
Wendy var en aning jobbig att ta ifrån hagen men i övrigt var hon väll snäll av sig. Red till ridbanan där jag skritta och trava på henne. Har tappat mycket av min balans så tränade att rida även utan stigbyglar vilket var sjukt jobbigt! Wendy skötte sig bra och idag behövde man knappt använda spöet på henne utan bara ha det för att hon ska fatta att det finns! Skrittade och travade även över bom sen vilket gick bra! Sedan la Nelly upp bomen på en bomhållarna (inte båda så den var inte rak) på lägsta och så trava vi över det med. Gick hur bra som helst det med. Nelly fick sen efter att jag skrittat av henne lite sitta upp och skritta hem med henne :)