Lyfta hoven det kan hon!

Daria  /  0  Kommentarer
Ville bara dela med mig av lite screenshots ifrån när Nelly filmade oss
 

2014

Daria  /  0  Kommentarer
4 dagar tog det att göra en liten video där jag sammlade mina favorit klipp ifrån 2014 men äntligen är den klar! Nu ska jag bara skriva klart nyårslöfterna som ska publiceras någon gång den 1 eller 2 januari. 


Jul i Tyskland

Daria  /  0  Kommentarer
Julen spenderas i Tyskland och så gör även nyår vilket betyder att jag är borta ifrån Wendy i 2 veckor. Därför kommer det nog inte bloggas så mycket under den tiden men så fort jag kommer tillbaka till Sverige ska det bli mer! Har nu satt som en av mina nyårslöften att sattsa allt på Wendy 2015 och starta upp bloggen ordentligt. Sitter och har på börjat skriva flera inlägg som jag ska försöka få ut under dessa 2 veckor och 1 Januari kommer jag dela med mig av mina nyårslöften så god jul kära läsare och gott nytt år! 
 
 

Helgen

Daria  /  0  Kommentarer
Helgen var bra under vardagen var det så stormigt och det var inte alls kul. Glömde helt enkelt bort att blogga. Igår så lekte jag och Wendy runt i hagen hur som helst och oj vad roligt det var tyckte hon! Bjöd på mycket trav, gallop och även några bocksprång. Sedan myste vi även i hagen jag skulle klia henne under tiden hon beta och vid ett tillfälle blev jag kliad tillbaka. Hon skulle följa efter mig vart jag än gick så gick jag iväg en bit skulle hon följa efter och börja beta där i stället. 
 
Idag red jag och Julia ut en runda och det var en av de bästa uteritterna jag haft med Wendy. Wendy var helt okomplicerad och funkade jättebra att rida ut med med Raisa. Vi travade även en bit och hennes trav var ju helt gudomlig. Hon försökte inte komma före Julia och Raisa på nått vis och jag behövde inte jobba allt för mycket för att hålla henne där jag vill ha henne vilket är ett stort plus när man har ont i hela kroppen av någon okänd anledning. Nu under vintern blir det lugna uteritter nått pass på ridbanan men framför allt arbete ifrån marken. Till våren blir de lektion och inlärning inom ridningen som gäller eftersom hon måste kunna fatta gallop utan problem fram tills gymnasiet. 
(Man måste även tillägga att hennes svans växt ut jätte fint *.*)

 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Idag blir det träning ifrån marken

Daria  /  0  Kommentarer
Hade planerat att rida men ändrade planer efter att Wendy igår började bete sig lite som när hon kom: Ignorerar mig fullständigt. Dagarna hon har varit "sjuk" och jag bara tränat henne ifrån marken har hon varit en mycket trevligare och gladare häst. Hon gillar mer att träna ifrån marken och just det ska vi göra idag. Dagens träning kommer innehålla mycket de klasiska ledövningarna vi jobbar med hela tiden, lyft hoven lite i slutet, träna på att buga, backa, stå still och även inkallning och att hon ska fortsätta gå efter mig (vilket hon redan brukar). Har lite klipp ifrån när Nelly filmade oss när vi red och tränade lite som jag tänkt fixa till en video så fort jag får tid. Har mer motivation nu och ridningen har inte blivit en stor prioriet i vinter utan mer att vi ska förstå varandra bättre och verkligen trivas med varandra. 
Ett klipp ifrån en av mina idoler kan jag bjuda på så länge. 
 

Dagens

Daria  /  0  Kommentarer
Idag så kom jag till stallet gjorde sysslorna innan jag hämtade Wendy och fick stå med henne ett tag själv vilket var lite besvärligt under tiden man väntade på pappa. Wendy har börjat "ignorera" en lite nu igen som när hon kom och jag vet inte varför men i veckan är det planerat att träna 2 gånger ifrån marken, longerna en gång och resten får bli rida lite smått eftersom hon inte blivit riden på ett tag. Idag provade vi i alla fall det röda schabraket vilket passade henne jätte bra! Wendy var väll inte så pigg men inte heller slö utan något mitt i mellan var nog inte så mysigt att rida i halvmörker tyckte hon då hon tittade lite men vart inte rädd för något riktigt. Skritt i 10 minuter med en trav i varje varv ungefär nästan en långsida fick det bara bli idag. Hon kändes jätte bra i traven men ville inte trava nått mer för att kunna sätta igång henne långsamt så ingenting blir fel utan allt blir rätt. Lite suddig bild men Wendy står inte stilla om man säger så så lite svårt att få några bra bilder på henne haha. 
 

Nytt stall

Daria  /  0  Kommentarer
I lördags flyttade Wendy till det nya stallet vilket faktist är bara grannstallet så vi promenerade i lördags upp dit med henne och släppte ut henne lite i hagen innan vi tog in henne. Hon brydde sig ingenting, var inte stressad utan åt gräs ute och var nöjd kollade knappt på hästarna och inne i boxen hade hon hö så hon var nöjd hon. Har ju även köpt in ett nytt regn och fleece täcke båda i storlek 145 men på nått sätt är regntäcket större än fleece täcket så det måste skickas tillbaka för att bytas ut mot en storlek mindre. Horze råkade ju ha erbjudande på att köpa ett täcke få ett schabrak på köpet så två nya schabrak har köpts in ett rött och ett marinblått. Även en salt sten fick följa med på köpet. Nu hinner jag inte skriva mer men äntligen har vi flyttat in ordentligt så nu blir det att starta upp bloggen!