Prinsen mår dåligt :/

Daria  /  1  Kommentarer
Min lilla prins mår dåligt :/
Han var jätte halt i går och idag var det bara lite bättre. Så igår skritta vi bara ut i skogen snabbt.
Idag körde vi frihetsdressyr och bara chillade på ridbanan. Vi bara var med varandra helt enkelt. Det var mysigt må jag säga. Han gick vart jag än gick även om han var lös och kunde gå vart han ville på ridbanan. Han var sitt vanliga lilla jag förutom att han inte var så pigg. 
Hoppas att han mår bättre tills på tisdagen! 
 

Stallkompisar!!!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu har vi blivit tre styckna som rider :D
En av mina bästa kompisar Evelina följde med idag och provred Friesern Olke i vårat stall. Avundsjuk blev man då min älsklingsras är frieser men jag skulle aldrig vilja byta Norton mot en annan medryttarhäst. Han är min lilla kung...
I alla fall, det gick sjukt bra för Evelina och hon ska börja rida med oss redan nästa vecka. Jag red lite "dressyr" idag med Norton. Tränar på de där jäkla galoppfattningarna. Så jobbigt. Idag gick det nästan inte alls. I slutet gick det sådär. Jag fick han i en bra galopp men den höll inte så länge.. Det jag blev glad över var i alla fall att han gick ner i form mot slutet! Gud vad glad jag blev. det kändes så sjukt bra att jag lyckades få han i form i traven.
Dock så ska jag aldrig mer rida utan ridhandskar, blåsor och öm hud på ring fingrarna.
 

Hästfri dag

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag var det en hästfri dag. Jag sov halva dagen och kollade på Teen Wolf andra halvan. Var dock i stallet igår. Jag började ridpasset med att hoppa upp på Pommery då han var sjukt pigg. Sötnöten får mer och mer energi. Sedan hoppade jag upp på Norton och vi red ut i skogen. Jag hade tänkt mig en lugn tur men båda hästarna hade något annat i tanken. Imorgon blir det stallet igen och vi får se vad jag hittar på. Lite galopp övningar blir det nog.

 
 

Where ever you will go

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår var Pom Pom pigg. Eller rättare sagt har aldrig känt honom så här pigg! Vi red på gräsbanan och jag hade planer för att hoppa. Lillan som stod i hagen brevid fick fnat och galloperade runt som en gallning och Pom pom skulle så klart då också springa. Jag kunde knapt skritta på han innan han för att han bara ville trava i väg och när vi travade ville han gallopera. Vi skulle trava över travbommar och fattade gallop innan (gick inte att stopa han) och han hoppade över dom en gång. Alla andra gånger trava han över dom som tur. Vi hoppade över stockarna bara för att han var så pigg och för att jag hade det svårt att kontrolera han i gallopen. Det var hemskt. Sedan kom Angelika som satt upp på honom och han skötte sig lite bättre med henne. Sedan tog vi en sväng i skogen och Pom pom galloperade allt vad han kunde på gallopsträckorna. Gick knapt att få stop på han när vi skulle hopa stock. 
Men i slutet var han lugn och bara chillade. Min älskade medryttarhäst visade sin vilda sida igår! 
 

If you could see me now

Angelika  /  0  Kommentarer
Åkte skit sent till stallet idag då ingen kunde skjutsa och både jag och Daria segade, men var glad iallafall. Har längtat efter att åka till stallet i två hela dagar.. 
 
Enligt mig är det så mysigt att bara vara där, jag är inte den personen som prioriterar själva ridningen först. Självklart älskar jag att rida men det är alla sysslor i stallet som fulländar känslan. Skulle jag inte mocka eller behöva fodra tex så skulle jag dö av tråk. Det är väl därför också som det tar halva dagen att vara där haha.
 
Men ja, dagens ridning. Var lite "instruktör" för Daria idag när hon hoppade med Pommery. Skulle säga tex att rätta sitsen och sådana småsaker. Sedan hoppade jag upp på Pommery och testade hoppa lite. Gud säger jag bara! Jag tror att jag aldrig har behövt arbeta så mycket med mina ben för att få en skön galopp. Nu förstår jag varför jag rider stora hästar med stor galopp haha. Norton total vägrade att ge mig en fin galopp idag.. Jag kämpade och kämpade men han ville inte. När jag fick testa låna ett spö från daria så blev han en dressyr stjärna direkt haha, jag behövde inte ens använda det. Efter det red vi ut på ängen och tog en galopp där sedan hem genom skogen. Min kung jobbade underbart när han väl ville <3
 
 

Projekt fotohemsida!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Så ett av mina projekt för sommaren är att starta en fotohemsida där jag lägger upp mina bästa bilder!
Kan ge er en liten förhandstit! 
Mycket ska fixas o trixas men just nu är 3 kategorier klara! kommer dock komma många fler så klart!
Letar för fullt häst till hösten hittills har jag inte hittat något. Hästen vi skulle åka och kolla på blev tagen så det är bara att börja leta igen! Funderar på att ta en grundriden häst eftersom det är lättare att hitta en sån. Aja något hittar jag väll. Kommer väll komma fler till hösten! 
 

Igår då!

Daria  /  0  Kommentarer
Jag kan börja med att skriva att jag och Angelika skulle ju dygna i förrigår. Gick så där. Vid 8 tiden gick jag hem passade mina syskon och eftersom Angelika sov tänkte jag då kan jag väll sova med. När mamma kom hem vid 9 sov jag till typ 1 innan Angelikas mamma ringde mig och sa åt mig att gå upp ur sängen och klä på mig för att vi skulle åka till stallet. Så 15 minuter senare sitter vi i bilen fast tydligen skulle Angelika köpa lite grejer så vi svängde "förbi" (motsatta hållet mot stallet xD) Stinsen och Angelika köpte vad hon skulle ha. 
 
Vid 5 kom vi äntligen fram till stallet och började som vanligt prata med alla i stallet och började inte rida förns vid 7 någonstans xD Och både jag och Angelika är så sega när det gäller att göra alla sysslor för vi känner oss inte riktigt för att stressa med dom xD Vi lärde oss ett nytt ord av Sabina! Kokosnötter kallas alla små barn som inte kan rida! Det viste ni inte va?! 
 
Jag lyckas övertala Angelika om att vi ska rida barbacka vilket vi gjorde! Jag galloperade barbacka utan att håla i tyglarna på Pom Pom och vilken känsla det var! Jag hade travat vist och inte hållt i tyglarna när jag hade sadeln på med barbacka det var helt anurlunda! Det var så skönt! Känslan att gallopera utan att ens ha någon kontrol över hästen och veta att den inte skulle springa i väg med en eller slänga av en var underbar! Och innan vi skulle rida slängde jag av mig ridskorna och ställde mig lite snabbt på Pom Poms rygg! Han som vanligt stod bara stilla gjorde ingenting. Jag kommer sakna den här hästen otroligt mycket efter att han gått bort. Så mycket vi varit med om. Så mycket han lärt mig. Hur som helst sen tog vi på sadlarna och red utan stigbyglar....tills benen värkte så mycket att vi tog stigbyglarna. Sedan skrittade vi ut en liten kort ritt i skogen innan vi tog in hästarna.
 
 

Gårdagen

Angelika  /  0  Kommentarer
Igår åkte vi till stallet runt 5 tiden, när vi kom fram så gick jag och bytte om och sedan gick jag in i stallet. Eftersom Norton står ute dygnet runt så fick jag städa hans box och la hans oanvända bädd till grannhästens box. Lite jobbigt var det men man känner i armarna att man har arbetat bra. Jag tycker att det är tråkigt att vara i stallet tex bara för att rida. Det är inte kul när man inte har något mer att göra och då jag trivs i stallet så hjälper jag gärna till med sysslorna som måste göras. Igår lärde jag mig att linda! det var inte så svårt som jag trodde att det skulle vara men det går väldigt långsamt för mig då jag gjorde det för nästan första gången. Han vart iallafall frän i de nya röda lindorna!
 
När jag skulle göra i ordning Norton så övertalade Daria mig om att vi skulle börja rida lite barbacka. Det e bra med tanke på att min balans har försämrats en hel del vilket jag inte hade märkt så mycket av tidigare. Måste rida mer utan stigbyglar och barbacka så jag får tillbaka den. När jag satte på sadeln kämpade jag mer med att ha en samlad kort galopp vilket inte gick så bra. Vi får kämpa vidare med det. Det som gjorde mig stolt var iallafall att jag vågade galoppera på honom med utsträckta armar och jag kände att jag inte skulle ramla av eller att han inte skulle göra några dumheter. 
 
Efter ridningen segade jag väldigt mycket med tiden och slappade runt lite och sen så smörjde jag träns sadel och sadelgjorden, sedan var det dags att åka hem. 
 
 

trött som satan

Angelika  /  0  Kommentarer

Vaknade kl 11 imorse för att åka men Daria och mamma till citygross och kolla lite grejer. Köpte flug skydd, rööda lindor :D och nya rid handskar. Sedan åkte vi till stallet och jag kände att jag inte hade någon energi alls till att göra nånting så vi satte oss i cafeterian och åt Billys pannpizza.

 

När jag väl hade gjort o ordning Norton så gick vi ut på grus banan och övade lite lydnad/dressyr. Hade som dagt nästan 0% energi så det gick inge vidare. Red lite utan stigbyglar för att träna balansen. Har lite problem att få en lugn och kort galopp på honom eftersom jag inte riktigt har hittat rätt "knappar" på honom, men fick till någon bra galopp tillslut, ska träna på det varje dag nu. Efter det red vi ut i skogen och galopperade lite i skogen då allt mygg verkligen åt oss. Det var allt från dagens ridning, ska gå och sova nu när jag äntligen är hemma. Godnatt!

 

Ridhandskar 35 kr bruna

 

Flug skydd 40 kr vanligt svart då det inte fanns röda...

Röda fleece lindor 120 kr

Prinsen blev jätte snygg och slipper äntligen flugorna.

 
 

Gamer's night

Angelika  /  0  Kommentarer
 
Tjänare!
Sitter hemma i soffan med Daria och fixar lite på bloggen. Eftersom hon ska sova över här så har vi hela natten på oss att fixa och trixa på internet. Slänger upp en bild på våran lilla "hörna"
Godnatt!
 
 
 

Inspiration

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

Marknad igår!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Tänkte visa allt som jag fynda igår!

En ny hjälm med ventelation! 50:-
Oanvännt grimmskaft 20:-
Snygg Grimma 20:-
Fluggrej (kommer ej ihåg namnet) fick jag av Pom Poms ägare gratis! :D
Pannband med blååååa diamanter 20:-
2 par ridbyxor 10 kr st! 20:-
Och min favorit! Isabell Werth schabrak för endast 20 kr! 
Kostar i butik 500 kr o uppåt! 
Mitt finaste fynd! Älskar det helt enkelt!
 
 
 
 
 
 

Ute i skogen med Pom Pom!

Daria  /  0  Kommentarer