Tema: Utrustning

Daria  /  0  Kommentarer
När det gäller bett föredrar jag hackamore. Varför? Känner mig säkrare när jag rider med hackamore. Finnns ingen chans att jag drar hästen i munnen, bra ifall hästen har ont i munnen och vissa hästar fungerar bara bättre med hackamore vilket dom 2 senaste hästarna jag red gjorde (Pommery & Dahi). Men skulle jag behöva välja ett annat bett så tar jag ett vanligt tredelat.
Föredrar helst rida utan men om hästen behöver benskydd rider jag självklart den med det. Är inte så förtjust i benlindor så ett par bara vanliga benskydd funkar bra för mig.
Gillar att rida med alroundsadel. Skulle dock när jag får häst även vilja köpa in en dressyr sadel då dom värkar otroligt sköna att rida i. Är en ryttare som föredrar att sitta ner i gallopen så att kunna sitta skönt ner i gallopen skulle vara underbart!  
Gillar inte voljlok så schabrak it is! Gillar det mesta när det gäller schabrak dock är klara färgglada färger som är mina favoriter. Blåa schabrak är min absoluta favorit eftersom min favoritfärg är blå!
Jag gillar Aachenträns och Pullarträns. Gillar inte träns med tjocka nosgrimmor. Vanliga remontträns är väll okej inget dock jag skulle ha till min häst. Gillar träns som är 2 färgiga typ svart/vit eller brun/vit.

Så nu fick ni reda på vad jag gillar! Tänke att vi kunnde ha teaman på bloggen :)

Härliga Dahi!

Daria  /  1  Kommentarer
Har nu ridit Dahi 5 gånger och kan säga att han är mycket lik Pom Pom!
Han rids på hackamore,har korta gallopsteg,är lugn vid hantering, är faktiskt ett år äldre än Pom Pom (21), otroligt lat på ridbanan! Tycker om och rida han även fast han inte är en ponny utan stor häst på 160. Han har dock korta steg och känns som en ponny. Ange och Evelina var med i stallet igår och tog några bilder på mig och Dahi. Efter att vi hade varit hos mig fick vi skjuts av Dahis ägare till Ange & Evelinas stall (där Pom Pom stod förut) och så hade jag lektion för dom! Snart flytar man till Kalmar och snart kommer letandet efter den perfekta hästen att börja. Så fort vi fixat i ordning huset så man kan bo där utan problem kommer vi åka och provrida hästar. Stallplatsen är redan reserverad så nu gäller det att bara hitta den perfetka hästen/ponnyn. 
Vad för storlek på häst tycker du att jag ska hyra?
  
pollcode.com free polls 

länge sen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hej! har inte bloggat på ett tag, men nu är jag hemma i sverige igen! Kom hem i söndags förra veckan. Har varit i stallet och ridit också. Mån dag sen när jag red så fick jag Norton i riktigt fin form för första gången! Helt sjukt bra det kändes alltså. Igår red jag och Evelina tillsammans och då var även Alex med oss i stallet. Vi red ut på ängen och hade en kapplöpning. Då kom Alex åå idéen att han skulle stå i mitten med händerna i luften pch sedan dra ner armarna vilket betydde att vi skulle springa. Det var helt sjukt för hästarna kände av det på något sätt och ville inte stå still. När han drog ner armarna så drog vi iväg. Oj vad fort det gick kan jag bara säga. Kul som fan var det också haha. Så nöjd jag är med han min fina.


 

I want to be a Free Rider

Allmänt  /  0  Kommentarer
Kollade på trailern till denna dvd och kan säga direkt det här är nått jag bara måste köpa! 
I want to be a free rider 
Jag kunnde skritta,trava,gallopera på Pommery utan någon utrustning på ridbanan men skulle jag bara skrittat ut på han utan ingenting? Nej. Hade nog kunnat gjort det om jag bara hade fått mer tid med honom. Men med min foderhäst vill jag kunna göra detta efter ett tag. Känna mig lika trygg på hen som jag gjorde på Pom Pom till och med tryggare. 

Bara titta på videon liksom wow......
Visst jag kommer nog inte kunna hoppa så där högt (har inga planer om det heller) men att hon kan rida ut på sin häst så där..
Ett tidsinställt inlägg eftersom jag är i Tyskland :).

Back In the Saddle !

Daria  /  0  Kommentarer
Igår red jag en engelsk ridgris (aka engelskt fullblod) som heter Dahi.
Han var jätte lugn och jätte mysig att rida ut på. Red ut på en tur med Lottie i skogen (vet inte hur länge vi red)
Det regna mycket och vi klättrade mest så tränade min fälttävlanssits!
Ska rida han ett par gånger till hjälpa Malin hans ägare att hålla i gång han eftersom hon brutit armen! 
Hej då nu drar jag iväg till Tyskland!