Sitter i bilen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Sitter i bilen på väg hem till mig. Hade den bästa helgen ever i Stockholm. Var med Angelika fram tills halv 1 då jag gick till Linn och vi var med varandra fram tills vi skulle åka igen. 
Aja får blogga mer i morgon när jag varit i stallet. 
 

3 senaste dagarna

Allmänt  /  0  Kommentarer
I torsdags red jag ut och allt gick jättebra. Red ut till ridbanan som grannstallet har och skritta runt där. Travade även typ 4 steg innan hon sakta av, tog inte med mig nått spö och hon reagerar inte när man skänklar ha ha... Hade med mig snälla Jenny som hjälpte mig och filma lite och så. Efter ridturen tränade jag lite NH med henne vilket gick så där. Hon är fortfarande jobbig i hantering men har blivit lite bättre i alla fall. 
I går kom jag äntligen fram till Tumba och träffade Angelika igen! Har gått typ 7-8 månader sen sist vi sågs. Vi pratade, va ute med hundarna och sen gick vi och la oss. Träffade Angelikas pojkvän som hon bor med för andra gången i går och han är skit trevlig! Trodde det skulle bli typ stelt mellan mig och de andra men icke sa nicke!
 
Idag har vi varit hos veterinären med Cezar för det är nått 'fel' med honom och nu sitter jag och väntar på att Angelika ska komma tillbaka för hon ska klippa och färga mitt hår!
 

På börjat NH träning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår red jag inte utan tränade lite NH med Wendy. Tur att pappa var med så han kunde hjälpa med att ta in och ut henne ifrån hagen eftersom hon inte klarar av att stå still när man tar på och av trådarna om ni förstår. I hagen som hon går i är det 4 trådar eftersom det finns en Shettis (Penny) som hela tiden rymmer annars. Som ni förstår blir det lite problem med en häst som inte står still när du ska öppna grinden. Fick försöka först själv och visa problemet för pappa. Så fort du börjar ta 'av' en av trådarna börjar hon backa/gå åt sidan/gå framåt ovs. Klarade och öppna alla och så fick pappa stänga sen. Hon backade dock in i stänglset en gång och jag vart skit rädd trodde hon skulle få en stöt och springa över mig eller nått men som tur hände inget.
 
Vägen till stallet gick bra och väl vid stallet ryckta jag om henne och så innan Jenny kom ut och visa lite övningar. Så varje gång hon vägrar stanna/går på mig/försöker gå iväg så får vi backa henne. Det får vi fortsätta med tills hon fattar att om hon gör så blir hon tvungen att backa. Sedan tog jag dressyrspöt över hela hennes kropp och hon reagera knappt vilket var bra. Sedan tränade vi lite namnlära innan vi tog henne till hagen igen.
Idag är det dock planerat att jag ska sitta upp på henne.
 
 

Inte min dag

Daria  /  0  Kommentarer
Var ju planerat att jag skulle rida men det blev inställt pga att snön öste ner och det helt enkelt funka inte mellan mig o Wendy. Hade med mig Nelly idag så var roligt att hon fick följa med och lära känna henne lite. Wendy ville det här och jag ville det där så inget känndes bra idag allt var bara skit. Hon stegra även när jag höll i henne innan jag skulle hoppa upp så det hjälpte inte. Har inge ork tyvärr att skriva mer känns bara som om när vi äntligen var på bättringsväg blev allt sämre liksom. 
 

Första ridturen!!

Daria  /  0  Kommentarer
Red för första gången idag på Wendy! Det var inte planerat för vi skulle bara kolla så sadeln satt bra o tränset men när allt endå var på tänkte vi varför inte? Så Jenny tog ett grimmskaft och haka på det på bettet ifall hon skulle göra nått och så skritta vi runt lite! Gick jätte bra hon var jätte lugn och kunnde helt enkelt inte varit en bättre dag! Sedan tog pappa över och vi gick lite på grusvägen fram och tillbaka och hon var jätte lugn där med! Längtar tills i morgon då jag ska rida henne igen! 
 

Gårdagen!

Daria  /  0  Kommentarer
Gårdagens äventyr då! Åkte till Wendy ungefär vid halv 12 och min syster följde med. Mötte upp Nina där och så gick vi 3 och hämta Wendy o Penny. Roppade på Wendy och hon kom i mot mig! Vart as glad och höll på att fälla en glädjetår. I förigår gick Wendy på mig hela tiden, vägra stanna o gick knappt att leda men idag var hon mycket bättre. Gick jätte lätt att leda henne men att stanna var hon lite trög på så vi får göra lite ledövningar idag. Tog in henne i trähagen o skötte om henne och tog bild med henne. Klippte hennes man lite så den blev lite rakare. Penny stod uppbunden utanför trähagen. Sedan tog vi tillbaka de i hagen och på vägen tillbaka fick Nicole leda Penny. Vi släppte ut de och sen gjorde vi massa basic stallsyslor. 
 

Shopping

Angelika  /  0  Kommentarer
 
Hej bloggen! 
Har varit med Cezar på mini Shopping idag. Gick till djuraffären med honom för att köpa en klicker, (Är så taggad på att börja träningen så att jag glömmer att han trots allt bara är 5 månader hahah) Som vanligt så köpte jag inte bara en klicker utan även lite andra saker. Jag gick hem med en klicker, två tuggben, en pipleksak och en plast"påse" med godis :D. Inklickningen går ganska bra men i vissa stunder då han tex leker med sin hundkompis så reagerar han för det mesta inte på den. Det viktiga som många glömmer är att inte förstöra klickerns syfte för hunden, -man kan inte gå och klicka hela tiden för att man försöker få hunden att reagera på dig utan börja lungt och gå långsamt framåt.
 
Först och främst, få hunden att lära sig vad klickern betyder (kom ihåg! klickern är INTE belöningen utan den markerar att hunden har gjort bra och det är godiset/leksaken som är själva belöningen) 
När hunden sedan reagerar utan störnings moment på klickern så börja med små störningsmoment, tex att du klickar när du är på promenaden när hunden går bredvid dig utan att den förväntar sig klicket och godisen. Klicka och belöna när hunden får fokus på dig så att den lär sig att det lönar sig att ha fokus på matte/husse. Gå sedan vidare med små steg. 
 
 Koppel med halsband köpt igår för 69 kr på Ica Maxi (känns onödigt med något "dyrare" och snyggare då han fortfarande växer)
 
 Två matskålar på Ica Maxi 60 något kronor för stora hundar
 
Alla grejer, allt från djurbutiken i Tumba, Klicker 32kr, Ängeln (pipleksaken) 16 kr, Godispåsen 29kr, Orange tuggben 12 kr och det vita tuggbenet 10 kr.
 
 
 

 

Film på Wendy!

Daria  /  0  Kommentarer
 
 

Wendy Darling

Daria  /  0  Kommentarer
Allt gick inte as smidigt men endå bra! Vart lite problem när vi väl hämtat henne på vägen men i övrigt gick resan hem bra. Så fort hon kom ut ur transporten och vi gick runt med henne vägra hon att stå still och ville inte gå långsamt. Samma sak var det idag på väg till hagen. Kan ju ha varit för att hon stått still så länge men fortsätter det måst evi skaffa kedjegrimmskaft tyvärr. Sadeln och tränset var skit snygg och verkligen älskar det! Håller på att redigera en film nu som ni kommer få se idag! :)
 

Släp check!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

Bara x antal timmar kvar!

Daria  /  0  Kommentarer
Om 12 timmar kommer jag vara i Trelleborg och hämtat min häst får uppdatera mer då! 
 

Transport, bilar och knas!

Daria  /  0  Kommentarer
Som sagt var det planerat att vi skulle hämta hästen idag. Ändrade planer när bilar går sönder. Blir på fredag vi hämtar henne. Vi fick även reda på att det är vi och 3 andra familjer som hämtar häst. Ska bli kul o se vilka andra hästar som ska säljas här i Sverige förutom våran! 
 

Dagens insperation

Inspiration  /  0  Kommentarer
 

Datum bestämt!

Allmänt  /  0  Kommentarer
På onsdag alltså den 19 mars kommer jag få hem min häst.....Wendy! 
Wendy Darling är ett 5 årigt sto av rasen Wielkopolski. Hon har blivit riden i ungefär en och en halv månad. Hon har blivit riden i skritt, trav och gallop och har blivit hoppad 50-60 cm. Hon är en väldigt grön häst av sig och det kommer bli mycket arbete. På onsdag kommer jag äntligen få hem henne!
 

Tips!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Ryttareliten
Välkommen in i en tidigare sluten värld. En värld där hästar kan kosta uppåt 40 miljoner, ibland mer, och där ryttarna får vara beredda att offra något på sin väg mot toppen. En värld där män och kvinnor tävlar på lika villkor, där äkta par balanserar familjeliv med att vara varandras största stöd och samtidigt sina värsta rivaler. I den här världen kan minsta lilla detalj vara skillnaden mellan framgång och ett misslyckande. Möt de gifta paren Lisen och Peder, Charlotte och Rasmus samt brödraparet Daniel och Alexander och få en unik inblick i vad som krävs för att nå toppen och bli en del av ryttareliten. (Info infrån svt länk)
 
Ponnyakuten
Tusentals ungdomar har sökt till Ponnyakutens ridläger där man kan få hjälp med ett problem med sin ponny. Tyvärr finns det bara åtta platser och i detta program är det uttagning. Hästartisten Tobbe Larsson är lägrets huvudtränare och han letar efter de ekipage som bäst behöver hjälp och det är inte ett lätt urval. I detta avsnitt får ni se massor av modiga ryttare som visar och berättar om sina problem med sin häst. Hästar som bits, sparkas eller som är omöjliga i ridningen. (Info infrån svt länk)
 
 

De här 2 häst programen är nått du absolut måste kolla in! 
Älskar de båda o följer de då man lär sig väldigt mycket!
Har ni sätt någon av de? Vad tycker ni om de? 
 

Dagens insperation

Inspiration  /  0  Kommentarer
 

8 månader sedan ❤

Daria  /  0  Kommentarer
Himmlen fick en ny ängel ❤
 

Dagens köp!

Daria  /  0  Kommentarer
Idag var man på börjes och handla lite hästgrejer! Hinner inte skriva så mycket så går bara igenom grejerna jag köpt haha :)
Ridbyxor storlek ingen aning vet bara att de är en aning för stora xD Notera var på utförsälning hahaha
Martingal storlek full
2 st dressyrspön till frihetsdressyr
Brunt grimmskaft (you can never have too many of them)
Idomin salva (behövs i stallapotek så klart)
Kompress (man vet aldrig när nått händer)
2 st lindor (man vet aldrig när nått händer)
Lädertvål (man vill inte att lädret ska torka ut) 
Två delat bett (kan vara bra att ha mer än ett bett)
 

Suck

Daria  /  0  Kommentarer
Lite less blir man.... när man får mejl ifrån hästens ägare och de säger att hästen är född 2009 och inte 2007 som de sa.... Vi bad om exacta datumet hon var född och så får man reda på att det är 1 September.....2009... Aja hur som helst hittade jag, Maria och Dawid 2 hästar i skogen xD En shettis och en tinker. Shettisen ville inte hälsa på oss ingenting och tinkern ville inte komma fram till Dawid och Maria.... Hon kom fram till mig dock sen xD Tålamod och att läsa av hästen är det som behövs och vips visa sig att den gillar att bli klappad. Inte för att den ville bli klappad av Dawid eller Maria i början men aja xD Maria tog en bild när vi gick "conection" då de stod på ett avstånd för att låta den hästkunnlige hälsa på hästen först xD
 

Saknar stallet!

Daria  /  0  Kommentarer
10 dagar kvar innan jag blir hästägare om allt går som planerat! Kan bli så att hon kommer någon dag innan någon dag efter. Stallet hon ska bo i är helt underbart! Nu i helgen ska vi eventuelt åka till börjes och köpa lite hästsaker! Jag har kollat upp hästövningar, läst på hur man förstår en häst och motivationen är i topp! För ungefär 3 månader sen var jag trött på allt men livet blir bättre som man säger. Skolan är bättre, kommer överens med mina föreldrar och jag ska börja rida igen + få en egen häst. Allt är toppen!
Arkivbild med bästa Pom pom <3 Kommer för alltid sakna honom <3
 
 
 

Dagen då!

Daria  /  0  Kommentarer
Idag var man och kollade på stallplats! Hittade typ världens bästa stall som vi kommer att stå på. Efter att vi hade kollat stallplats så åkte vi hem snabbt och jag åt lite innan jag och lillsyran åkte till kyrkan för gudstjänst. Lite sånt man måste göra när man går på konfermation :P Hur som helst fick vi sedan bygga ihop vår egen selma och äta den. När jag kom hem skypa jag med Linn vilket jag gjorde till typ klockan 6 xD Undrar fortfarande hur vi står ut med varandra xD Aja det är väll så med ens bästa vänner antar jag :3
 
 

Första titten på min häst

Daria  /  0  Kommentarer
Hur perfect får en häst som precis blivit inriden va? Tydligen så här perfect. Hon har ett bra steg i traven, fin följdsam gallop och är lagom pigg! Nästa vecka ska hon bli hoppad så hon kommer även vara hoppad 50-60 cm när jag får henne. 15 mars är det planerat att vi ska hämta henne kan bli någon dag innan någon dag efter men självklart ska ni få lite bilder då jag inte kan lägga in videon :)