Mål med Wendy 2015

Daria  /  0  Kommentarer
Vart inspirerad av Jenny att skriva ett sånt här inlägg så Jenny, jag hoppas det var okej att jag skriver ett sådant med! 
  • I år vill jag verkligen att vi sätter gallopskänkeln. Inget jag lyssnar på dig då och då och ibland vill jag inte ens trava vilket leder mig till nästa mål.
  • Bli mer som ett team i ridningen. I hanteringen känns det som om vi kan lita på varandra men i ridningen är det helt annourlunda. 
  • Kunna rida henne i form.
  • Hoppa någon bana på 20-30 cm och hoppa ett enstaka hinder på 50 cm. Detta innebär mer löshoppning och mer konditionsträning för Wendy.
  • Hitta någon NH tränare att ta ut och få hjälp ifrån så jag förstår Wendy bättre.
 
 
 

Skit vecka

Daria  /  0  Kommentarer
Måndag fick det bli vila för Wendys del eftersom hon hade gått 4 dagar innan. 
Tisdag skrittade Nicole henne lilla gunnarrundan (med mig som höll i såklart).
Onsdag skrittade Nicole henne på ridbanan för att jag hade så satans ont i min rygg.
Torsdag red jag henne. Skritt trav gallop och även gallop över bommar. Här funkade det inte alls. Wendy ville inte trava, hon skulle inte rida in mot bommarna ordentligt och även jag var utmattad efter att vi hade simmat i simmhallen på gympan. Efteråt var hon dock hur mysig som helst då vi stog och kelade i stallgången. 
Fredag vila eftersom jag hade huvudvärk och mådde illa och var trött så sov jag en timme när jag kom hem så det slutade med att vi åkte vid halv 7 till henne. 
 
Och nu så är det helg. Eftersom det har varit en sådan skitvecka hoppas jag att helgen blir bättre. Får kolla om det finns någon att rida ut med någon av dagarna så Wendy får springa av sig ordentligt ute och inte på någon ridbana. Sedan så får jag lägga ner tid på att lära henne buga ordentligt. Jag som har så lite motivation och energi, blir ju rent av värre när den enda gången man rider henne på hela veckan går det åt helvete. Efter hoppningen i söndags kändes det mer som om vi äntligen blev ett team men i torsdags kändes allt ur balans och inget funka... Suck...
 

Hoppning

Daria  /  0  Kommentarer
För första gången hoppade jag och Wendy ordentligt igår! Själv var man lite ringrostig men vi hade med oss Julia ifrån marken som instruktör och som även fotade och filmade en hel del! Var jätte nöjd med båda mig och Wendy men messt över Wendy som fattade gallop på gallopfattningen varenda gång! Det vart ju tre gånger hon vek av men i övrigt gick hon på hur bra som helst och hoppade utan problem! Hon hade kvar en del energi när jag valde att avbryta men valde att avbryta för att hon hade varit så duktig! Ville inte trötta ut henne, vill ju att hon ska fortsätta se hoppning som något roligt!
Foto: Julia Kähne

Bilder ifrån löshoppningen ifrån Instagram

Daria  /  0  Kommentarer
Lite bilder som jag la ut på instagram.
 

Snart 1 år

Daria  /  0  Kommentarer
Snart 1 år med Wendy vilket kommer firas med en video så nu blir det full fart med att leta upp låtar mm och välja alla klippen som ska vara med. Sedan har man ju planerat att göra en video med 2 till men det får ni väl veta mer om sen när vi ska börja filma det och så ;) 
Wendy vilade i onsdags, vart riden igår och det blev så kallad "hoppträning" med bom på marken mellan 2 hinderstöd och red över det i skritt,trav och gallop vilket uppskattades stort av Wendy! Att bara öva på att rida framåt och få bättre kondition har väl blivit tråkigt nu haha. Får väl prova hoppa henne om nån 2 veckor. För närvarande går hon utan problem 45 min på ridbanan i alla gångarter. Så går hon även 5-6 dagar i veckan. Härligt när det finns lite motivation för att man kan både se en förendring och att hon faktist blir lydigare och duktigare i ridningen. 
Lite bilder bilder genom året.