Rolig dag i stallet!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag hade vi frilufsdag i skolan o gissa vad jag valde? Jo ridning så klart ;)
Började morgonen med att fixa i ordning mig och sedan åka till stallet vid 9. Väll framme hittade jag alla mina kompisar i min klass (Nelly,Nellie,Lisa & Isabella) och det visa sig att vi 5 var grupp 2! Alla fick vi även hästar vi var nöjda med! Jag fick Bethzon min favorit häst på ridskolan som jag red när jag praoade där. Vår grupp hade inga syslor att göra så vi kolla när grupp 1 red och sen fixade vi i ordning hästarna. Bethzon rids utan bett alltså bettlöst vilket som ni säkert förstår får mig att gilla honom ännu mer. 10.30 var vi klara och satt upp i ridhuset. Ridlektionen gick jätte bra för alla i gruppen. Bethzon lyssnade bra på mina hjälper och jag var nöjd med min insats med tanke på att jag inte ridit på ett halvår och Bethzon var helt underbar och var jätte nöjd med hans insatts med. Vi red markarbete och ridvägarna. Sedan tog vi in hästarna sköte om de innan de skulle ut i hagen igen. Sedan satt vi i cafeterian och åt mat pratade och väntade tills 1 då vi skulle få tolka. Först ville jag inte alls för att jag ville inte bli blöt (lol) men alla övertala mig och det var så värt det! Det var as roligt och jag skulle mer än gärna vilja göra det igen. Jag och Nelly tog lite bilder på hästarna sen innan vi åkte hem :) 

PS: Bethzon är den bruna hästen i boxen ;)
 

Dagen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Evigheter sen jag blogga känns det som... Idag hittade vi hur som helst en häst jag verkligen hoppas på att vi tar. Tar vi den så kommer jag bli överlycklig haha xD Bloggen kommer ändra tema till hund och häst blogg :D 
Angelika ska blogga om hundar och jag om hästar :)
Hoppas ni har det bra kort inlägg eftersom jag inte riktigt gjort något :/
 

Jan. 12, 2014

Allmänt  /  0  Kommentarer
Tjenixen!

Det var ett tag sen jag skrev, har ej haft blogg lust eller medryttarhäst men nu har vi beslutat att detta ska vara en blogg om både hästar och våra liv helt allmänt :) hoppas ni följer oss!

Igår invigde vi våran nya älskling, en projektor som vi har fått, väldigt bra att ha måste jag säga när man har en säng ram som kan störa om man tex har en tv för långt ner. Känns bara lite konstigt att man ligger och glor på en vägg haha, det var mysigt iallafall :) en tjej med fullblod hade iallafall hört av sig så får se hur det går :)







Q & A #1 Daria

Daria  /  0  Kommentarer
Tänkte göra en liten Q&A (Questions & Answers). Har ni någon fråga till mig komentera så kan den komma med på nästa!
Hur många medryttar hästar har du haft?
4 st. Lina en B-Ponny, Moa & Prinsessan Islandshästar och Pom Pom. 
 
Vad skulle du göra om hästen du köper börjar bockar/stegra regelbundet?
Kolla med vererinären om den har ont någonstanns eller så. Om den inte har det skulle jag ta hjälp av tränare och försöka få bort "problemet" jag skulle inte ge upp bara så där.
 
Vad är din ideala perfekta häst?
Utseende messigt och när det gäller raser Connemara,korsningsponny eller Paint Horse. Personlighet lagom busig vill inte ha en robothäst som gör allt på comando gillar att kunna jobba med hästen. Inte allt för pigg men inte slö och ska inte ha as bråttom med att hoppa hindrena utan hoppa med en fin bjudning.

Hur lång är du?
159 cm ;) 

Hur många gånger har du rammlat av?
Tror runt 10 kommer inte ihåg xD

Hur länge har du hållt på med hästar?
Börja rida när jag var 6 :)
 
Har du tävlat någon gång?
På ridläger en gång.
 
Äger du några djur?
En malteser vid namn Lacky och två kaniner vid namn Hobbe och Sally :)

Rider du ponny eller stora hästar?
Gillar inte stora hästar så värst mycket så ponny och liten stor häst ;)
 
 

Kommer börja rida igen snart så bloggen startas upp!